U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Richtlijnen plaatsing grondstofcontainers bieden inwoners en Avri duidelijkheid

Voor restafval waren er al richtlijnen om te bepalen waar een container geplaatst kan worden. Nu die er voor de andere grondstoffen ook zijn, is het voor inwoners en Avri duidelijk wat er kan en mag.

Voor de verzamelcontainers voor grondstoffen zoals papier, textiel, glas, plastic, drinkpakken en blik (pdb) waren er nog geen richtlijnen. Maar de behoefte is er wel, om dezelfde reden als voor de containers voor restafval. De richtlijnen geven enerzijds duidelijkheid voor inwoners en Avri. Anderzijds helpen ze ook om ervoor te zorgen dat de containers zo goed mogelijk over heel Rivierenland worden verdeeld zodat er voor elke inwoner een container op een redelijke afstand in de buurt kan zijn. De grondstofcontainers zijn voor meer huishoudens bedoeld dan de ondergrondse restafvalcontainers. Dat betekent voor een groot deel van de huishoudens dat zij met deze grondstoffen een grotere afstand af moeten leggen dan met het restafval. In de praktijk blijkt dat inwoners dat gewend zijn en dit geen problemen oplevert. Omdat de grondstofcontainers (vooral glas en textiel) voor meer huishoudens bedoeld zijn, zijn ze ook ruimer verspreid over het verzorgingsgebied. Zo staan ze bijvoorbeeld vaker op centrale plaatsen zoals bij supermarkten.

Richtlijnen voor huidige en nieuwe locaties van inzamelvoorzieningen
Het algemeen bestuur heeft op 7 juli ingestemd met het actualiseren van de richtlijnen voor het plaatsen van inzamelvoorzieningen. Hierdoor zijn deze richtlijnen ook van toepassing voor het plaatsen van nieuwe restafvalcontainers en nieuwe grondstofcontainers zoals bij het bouwen van nieuwe wijken in de regio. Avri en de gemeenten gaan nu verder in gesprek om de onderlinge rollen en verantwoordelijkheden in dit proces verder te verduidelijken.

Lees ook: Inwoners hebben voortaan vooraf inspraak op containerplaatsingen

 


Deel deze pagina opLinkedIn