U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Regionale raadsgesprek over de wenselijke koers van Avri (‘houtskoolschets’)

De gemeenteraden hebben Avri gevraagd om een toekomstbeeld te schetsen van de wenselijke koers van Avri. Welke rol kan Avri spelen in het behalen van de beoogde duurzaamheids- en circulariteitsdoelen? Welke bestuursstructuur past daarbij?

Samen richting geven 
De wenselijke koers van Avri wordt opgehaald en besproken in regionale raadssessies, waarin raadsleden hun visie kunnen geven op de door Avri gepresenteerde houtskoolschets van de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van afval, grondstoffen, circulariteit, klimaat- en duurzaamheidsdoelen. Doel: duidelijkheid krijgen over hoe regio Rivierenland in 2050 haar volwaardige bijdrage levert aan een samenleving zonder afval. 

Na de houtskool-sessies hebben alle gemeenteraadsleden en bestuursleden antwoord op een vijftal vragen: 

  1. Waarom is het komen tot een circulaire economie urgent? 

  2. Wat doet Avri voor en met de regio om tot een circulaire economie te komen? 

  3. Welke beleidsruimte heeft de gemeente en aan welke eisen (gedelegeerd aan Avri) moet de gemeente voldoen en aan  welke Europese en Rijkskaders is Avri gehouden? 

  4. Wie en wat kan helpen de achterban doorlopend adequaat te informeren? 

  5. Is de bestuursstructuur zo ingericht dat het Avri en gemeenten helpt om in samenspel de sleutelpositie op weg naar een afvalloze samenleving te vervullen? 

Interactief proces 
Via een interactief proces tussen Avri en gemeenten komt een gedeelde koers tot stand. De voorbereiding zal voor de zomer zijn, in contact met de ambtenaren en met inzet van de beschikbare expertise binnen Avri. Deze voorbereidingsfase dient om te horen wat speelt, om inhoudelijke informatie te verzamelen en prettige en helpende werkvormen uit te werken. Na de zomer volgt het gesprek met de gemeenteraden in twee sessies, waarvoor alle raadsleden een uitnodiging ontvangen. De uitkomsten van de sessies vormen tot slot het kompas en worden in het najaar in een ronde langs de gemeenten aan u gepresenteerd.  

Voortgang 
Wij houden u op de hoogte over de voortgang. Zijn er vragen, is er de wens om van gedachten te wisselen of zijn er creatieve ideeën? Neem dan contact op met procesleider Renske Meijers. Zij brengt inhoud en meningen samen en werkt in gezamenlijkheid toe naar de oplevering van de wegwijzer. Meijers@avri.nl of 06-19275046. 


Deel deze pagina opLinkedIn