U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Recyclen elektronica door WEEE NL

Logo Avri

Met ingang van 14 februari wordt al het elektronisch afval van Avri gerecycled door WEEE Nederland. Avri besteedt de recycling uit aan WEEE Nederland, vanwege de flexibele oplossingen die zij biedt voor logistiek, sorteren en het werken met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Avri is een van de eerste afvalbedrijven die gebruik maken van de diensten van WEEE Nederland.
Avri verwacht komend jaar een kleine 1.200 ton elektronisch afval in te zamelen in Regio Rivierenland. WEEE NL laat dit recyclen tot nieuwe grondstoffen zoals ijzer, koper en plastic.
 
Over Avri:
Avri is een klantgericht overheidsbedrijf dat op een duurzame wijze afval en grondstoffen inzamelt voor de 10 gemeenten van Regio Rivierenland: Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Neder Betuwe, Neerijnen, Maasdriel, Tiel, Zaltbommel en West Maas en Waal. Daarnaast houdt Avri zich bezig met onderhoud van de publieke ruimte en handhaving in Regio Rivierenland. Maatschappelijk verantwoord ondernemen vormt een belangrijke onderdeel van de werkwijze van Avri.
 
Over WEEE Nederland:
WEEE Nederland is een bij de nationale overheid geregistreerd collectief terugname systeem van elektronica producenten. WEEE is de Engelse afkorting voor afgedankte elektrische en elektronische apparaten. WEEE Nederland werkt in opdracht van haar producenten samen met gemeenten om te komen tot een goede inzameling. Zij heeft daarbij aandacht voor het inpassen van regionale mensgerichte oplossingen. De ingezamelde materialen worden door betrouwbare verwerkers gerecycled tot nieuwe grondstoffen.


Deel deze pagina opLinkedIn