U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Plaatsing ondergrondse containers op koers

Plaatsen ondergrondse container

De plaatsing van ondergrondse containers ligt op koers. Inmiddels zijn 431 ondergrondse containers geplaatst. Na het paasreces is de aannemer weer aan de slag met het plaatsen van de laatste ruim 80 containers. Hier en daar wachten containers nog even op hun plaatsing, bijvoorbeeld omdat er eerst water uit de grond gepompt moet worden of omdat er nog vergunningen moeten worden afgegeven.

Restafval neemt af

Het gaat ook goed met het de kilo's restafval in Rivierenland. Het restafval daalde in 2018 van 121 kg naar 116 kg per inwoner. In het eerste kwartaal van dit jaar daalde het restafval zelfs tot 107 kg. Met het inzamelen via ondergrondse restafvalcontainers zullen de kilo's verder afnemen, is de ervaring in andere gemeenten. In 2020 moet het restafval tot minimaal 75 gedaald zijn.

Nieuwe containerplaatsen

Onlangs stelde het Dagelijks Bestuur weer nieuwe containerplaatsen vast. Inwoners die op de betreffende containers zijn aangesloten ontvangen hierover een brief, de zogenaamde beschikking. Inwoners kunnen tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen. Tot nu toe zijn uit de 8 gemeenten 447 bezwaarschriften bij Avri binnengekomen. Ruim 200 bezwaarschriften zijn al beoordeeld, waarvan er 8 gegrond zijn verklaard.

Beroepen afgewezen en toegekend

Een aantal inwoners vroeg de Raad van State om werkzaamheden rond een containerplaats per direct stop te zetten. Er zijn 27 verzoeken bij de RvS ingediend. De rechter wees 15 verzoeken af, 6 verzoeken zijn toegekend en 6 verzoeken werden ingetrokken.


Deel deze pagina opLinkedIn