U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Persbericht: Problemen ondergrondse restafvalcontainers verholpen

vader en zoon bij ondergrondse restafvalcontainer

Vorige week waren er, verspreid over de 8 Avri-gemeenten, nog zo’n 15 ondergrondse restafvalcontainers met problemen bij de toegangscontrole. Om inwoners toch de gelegenheid te geven hun restafval kwijt te kunnen, werden deze containers opengesteld én konden inwoners hun restafvalzak van 30 liter gratis naar de Avri-milieustraten brengen. Het gratis naar de milieustraat brengen van restafval kan nog tot en met zaterdag 10 augustus.

 

Inmiddels lijken ook de laatste storingen verholpen te zijn en gaan de containers alleen nog open met de afvalpas. Avri houdt de betreffende containers op afstand in de gaten om te kijken of dit allemaal goed gaat. Er kunnen nog wel algemene storingen voorkomen bij de 780 ondergrondse restafvalcontainers die er in het hele Avri-gebied staan. Bijvoorbeeld als de container vol zit of als er een te grote afvalzak klem zit. Avri onderneemt hier zo snel mogelijk actie op. Bij een storing kunnen inwoners terecht bij hun reservecontainer. Welke dit is, staat in de brief die ze van Avri hebben gekregen en op avri.nl/mijncontainer. Ook kunnen er nog individuele problemen zijn met afvalpassen. Inwoners kunnen dan contact opnemen met Avri om dit te verhelpen. Doordat de meldingen nu dagelijks afnemen, is Avri - op piekmomenten na - ook weer beter telefonisch te bereiken.

 

Afval naast de container

Op diverse locaties worden afvalzakken of ander los afval naast de containers gezet. Naast dat Avri dit zelf constateert, geven ook inwoners aan hier overlast van te hebben. Avri zal dan ook weer strenger handhaven op deze zogenaamde bijplaatsingen. Ook als er een storing is, is het niet toegestaan afval bij te plaatsen. Naast dat dit slecht is voor het milieu trekt het ook ongedierte aan en oogt het erg slordig. Inwoners die hun zakken of ander afval toch bijplaatsen, riskeren een boete.

 

Blik in de glascontainer

Om de hoeveelheid restafval voor inwoners te verminderen kan blik met ingang van 1 juli in de glascontainer worden aangeboden. Inwoners maken hier massaal gebruik van, wat een erg positieve ontwikkeling is. In de eerste weken zien we echter dat het compartiment voor blik hierdoor snel vol is. Bij meldingen hierover, blijkt regelmatig dat de container maar aan 1 kant vol is en de vulopening aan de andere kant van de container minder of niet wordt gebruikt. Het kan voor inwoners dus lonen om te controleren of er aan de andere kant van de container nog ruimte is. Avri blijft het aanbod van blik volgen en gaat na de zomer met het bestuur in gesprek over eventuele maatregelen om ervoor te zorgen dat inwoners hun glas en blik goed kwijt kunnen.


Deel deze pagina opLinkedIn