U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Maaibeleid Buren beter voor de natuur

In tegenstelling tot vorig jaar is het voorjaar relatief nat begonnen. Het gras en de kruiden in de bermen groeien razendsnel en staan hoger dan inwoners gewend zijn. Dat komt omdat de voorjaarsronde bermen maaien is vervallen. Dit omdat de bloeiende grassen en kruiden de biodiversiteit stimuleren. Dit is goed voor de natuur en voor de natuurlijke bestrijding van ziekten en plagen, zoals de eikenprocessierups.

De gemeente Buren en Avri blijven ervoor zorgen dat het veilig blijft op de wegen. Om deze reden maait Avri uitzichthoeken op drukke verkeerspunten en enkele meterstroken vaker. Er wordt langs alle bermen, met uitzondering van de eco-bermen, een meterstrook gemaaid. Een meterstrook betekent dat de eerste meter aan beide zijden van wegen en fietspaden vaker wordt gemaaid. In september worden alle bermen volledig afgemaaid. Zijn er kruispunten waar het hoge gras voor onveilige situaties zorgt? Dan kunnen inwoners contact opnemen met Avri. Avri beoordeelt de situatie. Is het onveilig? Dan wordt het kruispunt eerder gemaaid.

Vragen
Voor vragen voor het maaibeleid (aanpak) kunnen inwoners contact opnemen met de gemeente Buren via 14 0344 of per mail via gemeente@buren.nl. Vragen over de uitvoering worden beantwoord door Avri. Inwoners kunnen contact opnemen met Avri via het klantcontactcentrum. Dat kan per mail via info@avri.nl of telefonisch op (0345) 58 53 53 (op werkdagen van 8.00-17.00 uur).


Deel deze pagina opLinkedIn