U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Kinderen planten nieuwe bomen langs de Akelei in Tiel

Woensdag 15 november was het Nationale Boomfeestdag. Leerlingen van groep 4a van de Rotondaschool stonden, ondanks het onstuimige weer, al vroeg met de schop klaar. Samen met wethouder Frank Groen plantten zij langs de Akelei in Passewaaij de eerste kersenboom. Medewerkers van Avri begeleidden de kinderen bij het planten van de andere kersenbomen.

Tot voor kort stonden langs de Akelei 25 lindebomen. Uit onderzoek bleek dat deze bomen onveilig waren, daarom zijn ze gekapt. Om het straatbeeld te herstellen komen er nu 43 kersenbomen.

Het thema van de Boomfeestdag 2023 is: ‘Opgroeien met bomen’. Leerlingen van basisscholen in heel Nederland onderzoeken waarom het opgroeien in een boomrijke omgeving belangrijk is. Ook leren ze over de groei en verschillende functies van bomen tijdens hun levenscyclus.

De gemeente doet al sinds 1969 mee aan de viering van de Nationale Boomfeestdag. Het doel is om kinderen en hun ouders op een positieve manier te wijzen op de noodzaak om de natuur te respecteren en te onderhouden. Sinds enkele jaren organiseert Avri de Boomfeestdag, omdat Avri het beheer van de openbare ruimte uitvoert voor de gemeente Tiel. 


Deel deze pagina opLinkedIn