U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Jaarlijkse snoeironde bomen in gemeente Tiel

PERSBERICHT

Geldermalsen, 4 mei 2023

Jaarlijkse snoeironde bomen in gemeente Tiel
Tussen half mei en half juni 2023 voert Avri de jaarlijkse snoeironde uit in de gemeente Tiel. Alle bomen binnen het aangewezen gebied worden minimaal eens in de drie jaar op veiligheid gecontroleerd en, als het nodig is, gesnoeid.

Boomveiligheidscontrole
Avri onderhoudt voor de gemeente Tiel de gemeentelijke bomen. De gemeente is opgedeeld in drie deelgebieden en elk jaar wordt één deelgebied gecontroleerd. Tijdens deze boomveiligheidscontrole kijkt de inspecteur naar de veiligheid én welke bomen gesnoeid of gekapt moeten worden. Het kappen van bomen is inmiddels uitgevoerd, hierover hebben we eerder een bericht geplaatst. 

Snoeironde Tiel
In de week van 15 mei starten we met het snoeien van bomen. De werkzaamheden duren ongeveer vijf weken.
De gemeentelijke bomen in de woonwijken ten noorden van de spoorlijn in Tiel zijn dit jaar aan de beurt. Ook de bomen op de industrieterreinen Kellen en Medel worden onderhouden. Per boom is bepaald of deze gesnoeid moet worden. Hierdoor kan het voorkomen dat in een straat niet alle bomen worden gesnoeid.

Bomen buiten het deelgebied
Er zijn bomen die we jaarlijks controleren. Dit zijn bomen langs drukke wegen of bomen die we beter in de gaten willen houden. Ook deze bomen zijn gecontroleerd. En worden als het nodig is gesnoeid.

Overlast
U kunt wat overlast hebben van deze werkzaamheden. Avri probeert dit samen met de aannemer zoveel mogelijk te beperken. Als u naar aanleiding van dit bericht en de snoeironde vragen hebt, kunt u een melding aanmaken in de Avri-app of bellen met Avri of de Bel- en Herstellijn van gemeente Tiel.


Deel deze pagina opLinkedIn