U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Jaarlijkse onderhoud bomen buitengebied gemeente West Betuwe

Vanaf begin november voert Avri het jaarlijkse onderhoud aan de bomen in de gemeente West Betuwe uit. Dit gebeurt bij bomen op verschillende plaatsen in het buitengebied. 

Driejaarlijkse inspectie en onderhoud
Avri beheert de bomen die in het buitengebied van de gemeente West Betuwe staan. De gemeente is opgedeeld in drie deelgebieden. Elk jaar inspecteert een boomveiligheidscontroleur de bomen in één deelgebied. Deze kijkt of de bomen nog veilig zijn. Ook bepaalt hij of maatregelen nodig zijn, zoals snoeien of kappen. Dit gebeurt volgens een landelijke richtlijnen. Het kan dus zijn dat Avri in een straat niet alle bomen snoeit, maar slechts een enkele boom. Het onderhoud gebeurt binnen een jaar na de inspectie. Zo houden we het bomenbestand veilig en ontstaat er geen achterstallig onderhoud.

Kappen en vervangen
Soms is het nodig een boom te kappen, omdat deze niet meer veilig genoeg is of aan het einde is van de levenscyclus. Alleen om deze redenen worden tijdens deze onderhoudsronde bomen gekapt.  Avri volgt de regels van de gemeente als het gaat om bijvoorbeeld een kapvergunning. De gemeente heeft bepaald dat er, waar dat kan, een nieuwe boom op dezelfde plek komt. Soms kan dat niet, omdat de plek niet geschikt is om een boom terug te planten. Bijvoorbeeld omdat de boom te weinig groeiruimte heeft boven of onder de grond.

Overlast
Tijdens het onderhoud kan enige overlast ontstaan. Avri probeert samen met de aannemer dit zoveel mogelijk te beperken. Bekijk op dit kaartje met welke bomen we aan de slag gaan.

Vragen?
Hebt u vragen over dit onderhoud of de uitvoering van het werk? Maak dan een melding aan via de Avri-app, of neem contact op met Avri via het klantcontactcentrum. Dat kan per e-mail via info@avri.nl, of telefonisch op (0345) 58 53 53 (op werkdagen van 8.00-17.00 uur).


Deel deze pagina opLinkedIn