U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Gescheiden inzamelen incontinentiemateriaal en luiers vanaf 1 januari 2022

Luiers vullen de afvalbak van veel jonge gezinnen. Ook incontinentiemateriaal neemt een groot deel van het restafval in beslag. Het goede nieuws is dat dit afval te recyclen is. Van luiers en ander incontinentiemateriaal kan het plastic worden hergebruikt. De rest is grondstof voor biogas.

Vanaf 1 januari 2022 starten gemeenten Tiel, West Betuwe, Neder-Betuwe en Zaltbommel met het gescheiden inzamelen van incontinentiemateriaal en luiers. Zo beperken we het restafval.

De gemeenten en Avri zijn nu bezig met alle voorbereidingen. Op dit moment bekijken de gemeenten samen met Avri waar het beste de semi-ondergrondse containers kunnen komen. Daarover komen officiële berichten op de gemeentepagina’s, gemeentelijke websites en op de website voor overheidspublicaties.

In iedere deelnemende gemeente kunnen belanghebbenden hun mening geven over deze plaatsen. Wanneer belanghebbenden het niet eens zijn met de voorgenomen locatie(s) kunnen zij een zienswijze indienen bij hun eigen gemeente. Hiervoor hebben zij zes weken de tijd nadat het voornemen is bekendgemaakt. Na die zes weken worden alle zienswijzen zorgvuldig bekeken en wordt bekeken of er nog aanpassingen nodig zijn.


Deel deze pagina opLinkedIn