U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Gemeente Tiel: bestrijding eikenprocessierups

Nest eikenprocessierups

Treft u zoiets aan op een eikenboom? Niet aankomen, dit zijn eikenprocessierupsen!

Sinds een aantal jaren heeft ook de gemeente Tiel te maken met overlast door de eikenprocessierups. De brandharen veroorzaken vooral in de maanden juni, juli en augustus overlast voor mens en dier. Vermijd daarom elk contact met de rupsen en nesten.

De eikenprocessierups is de larve van de eikenprocessievlinder. De rups leeft op eikenbomen. De aanwezigheid van de rupsen is vaak zichtbaar aan de kaalgevreten bomen. De nesten bestaan uit een dicht spinsel van vervellingshuidjes, uitwerpselen en brandharen. Deze haren dringen zich in de huid, ogen en luchtwegen met klachten als jeuk, een pijnlijke huid, ademhalingsproblemen en oogontsteking als gevolg. Als u in contact bent gekomen met de rupsen of brandharen, was dan uw huid goed en spoel uw ogen goed uit met water. Als u ernstige klachten heeft, neem dan contact op met uw huisarts.

Bestrijding in gemeente Tiel
Woont u in de gemeente Tiel en heeft u eikenprocessierupsen in uw tuin? Dan bent u verantwoordelijk voor de bestrijding. Het is niet raadzaam dit zelf te doen, maar contact op te nemen met een boomverzorgings- of ongediertebestrijdingsbedrijf. Wanneer u in het openbaar groen nesten ontdekt, dan kunt u contact opnemen met de Bel & Herstellijn, telefoon: (0344) 637 555. Avri verwijdert dan in opdracht van de gemeente Tiel de nesten. 


Deel deze pagina opLinkedIn