U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

E-waste Race 2023 - Welke school haalt het meeste afval op?

Juichende kinderen in klas met elektronisch afval

Tien basisscholen uit Rivierenland doen van 27 maart tot en met 20 april 2023 mee met de E-waste Race. Voorafgaand aan deze week worden op de deelnemende scholen gastlessen gegeven. Kinderen leren tijdens deze lessen op een leerzame, leuke en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstofschaarste, hergebruik en recyclen.

Maandag 27 maart verrichtten klimaatburgemeesters Ralph Moolenaar en Lisanne Moreau om 08.30 uur de officiële start op basisschool OBS Den Boogerd in Aalst. Daarna gaan de kinderen vier weken lang aan de slag met het inzamelen van klein elektronisch afval zodat deze hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!   

U kunt helpen!
Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen 27 maart  tot en met 20 april gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website www.ewasterace.nl. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Als dank voor uw bijdrage krijgt u kortingscodes voor mooie duurzame producten.

Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd.

De scholen die in Rivierenland meedoen zijn Ds Derksenschool in Ravenswaaij, St. Odradaschool in Alem, Basisschool Sint Antonius in Beesd, Christelijke Basisschool  Goudenstein in Haaften, Basisschool Floriant in Tiel, Rehobothschool in Opheusden, Christelijke Basisschool De Hien in Dodewaard, OBS Den Boogerd in Aalst, Koningin Beatrixschool in Culemborg en Brede school De Oversteek in Dreumel.

De E-waste Race Rivierenland is mogelijk gemaakt door Avri, Weee Nederland en Wecycle.

Los van de E-waste Race kunt u uw oude elektronische apparaten ook altijd gratis inleveren op een van de Avri-milieustraten.


Deel deze pagina opLinkedIn