U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Doneren taxussnoeisel tegen kanker is hard nodig

De Taxusinzameling 2021 door Stichting Taxus Taxi is enkele weken geleden van start gegaan. Normaal gezien draait de inzameling vanaf begin juni op volle toeren. Dit jaar ligt dat net even anders. Voor de taxusinzameling is de stichting namelijk voor een groot deel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Het koude voorjaar heeft gezorgd voor een flinke achterstand in de groei van de taxushagen. Mogelijk zal Taxus Taxi het dit jaar dus met minder oogst moeten doen dan andere jaren. Het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen aan de inzameling! De oproep is dan ook aan iedereen om hun verse taxustakjes aan de stichting te doneren via taxustaxi.nl/afspraak. De takjes (minimaal 1 kruiwagen vol) worden dan binnen enkele dagen aan huis opgehaald.

Op de website taxustaxi.nl vindt u ook alle informatie over inzamelmateriaal (zeilen en tassen) en hoe u de taxus het best kunt aanleveren. Bij verschillende afhaalpunten van zeilen en tassen kunt u ook zelf uw snoeisel inleveren. Dat kan ook dit jaar niet bij de milieustraten van Avri vanwege de aanhoudende corona-drukte.

Snoeien - of nog even wachten?
Voor wie er rekening mee wil houden vraagt Taxus Taxi het snoeien nog enkele weken uit te stellen. Door het snoeiwerk nog even te laten rusten, geeft u uw haag de kans verder te groeien. Daarmee wordt ook uw bijdrage in de strijd tegen kanker automatisch groter.

Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi is te vinden via
taxustaxi.nl of sociale media.


Deel deze pagina opLinkedIn