U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Tips dertig-literzakken voor gebruik van de ondergrondse restafvalcontainer

De meeste afvalzakken gaan prima de ondergrondse container voor restafval in. Toch zijn er een paar uitzonderingen waardoor niet iedereen even gemakkelijk zijn restafvalzak van dertig liter kwijt kan in de inwerpopening. Soms is de oorzaak dat de afvalzak te vol is gedaan waardoor de trommel van de ondergrondse container vast komt te zitten. Een enkele keer is de afwijkende vorm van de afvalzak de oorzaak.

Tijdens een gesprek met een van de inwoners bleek dat vooral de wat lange en smalle afvalzakken moeilijk in de containerklep van de ondergrondse containers passen. Als je die stevig vult, is het lastig om deze langwerpige zak via de inwerpopening in de ondergrondse container te krijgen. Hetzelfde geldt voor afvalzakken van wat stugger materiaal. Natuurlijk vinden wij dat ook vervelend, want we willen niemand dubbel laten betalen omdat er een zak klem zat. Daarom geven we u graag een paar tips om te zorgen dat u zoveel mogelijk afval in één keer goed kwijt kunt.

Tip 1
Let op de vorm en het materiaal van de afvalzak die u gebruikt. Een soepele, afgeronde afvalzak gaat makkelijker in de container dan een rechte langwerpige zak die niet goed meegeeft. De meeste standaard afvalzakken uit de supermarkt zijn geschikt voor gebruik in de ondergrondse containers voor restafval.

Tip 2
Stop de afvalzak niet te vol. Gebruik desnoods meerdere kleine afvalzakken die u samen in de inwerpopening doet. Zo maakt u het beste gebruik van de ruimte.


Deel deze pagina opLinkedIn