U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Controle van bomen in de gemeente West Betuwe

Deze komende maanden voert Avri de jaarlijkse boomveiligheidscontrole uit in het buitengebied van de gemeente West Betuwe. Alle gemeentelijke bomen worden minimaal eens in de drie jaar op veiligheid gecontroleerd en, als het nodig is, gesnoeid of als het echt nodig is gekapt.

Boomveiligheidscontrole
Avri onderhoudt voor West Betuwe de gemeentelijke bomen buiten de bebouwde kom. Om dit onderhoud goed uit te kunnen voeren, krijgen alle bomen eens in de drie jaar een boomveiligheidscontrole. De gemeente is opgedeeld in 3 deelgebieden en elk jaar controleren boominspecteurs alle bomen in één deelgebied. Tijdens deze boomveiligheidscontrole kijkt een inspecteur naar de veiligheid én de staat van onderhoud van de boom, en registreert dit van iedere boom. De inspecteur legt ook vast welk onderhoud een boom nodig heeft, zodat elke boom na de snoeironde veilig is. Zo ontstaat er ook geen achterstallig onderhoud.

Zieke bomen
Naast het deelgebied dat dit jaar volledig wordt gecontroleerd, controleert de inspecteur in de twee andere deelgebieden de bomen waarbij jaarlijkse controle nodig is. Dit zijn bijvoorbeeld zieke bomen (essentaksterfte), oude bomen of bomen met andere (beginnende) gebreken. Deze bomen vormen geen direct gevaar, maar een extra controle is nodig om gevaarlijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Deelgebied 2022
Dit jaar voert Avri de volledige boomveiligheidscontrole van alle gemeentelijke bomen buiten de bebouwde kom uit rond de kernen Ophemert, Varik, Heesselt, Opijnen, Est, Neerijnen, Waardenburg, Tuil, Haaften, Hellouw, Herwijnen en Asperen.

Als u naar aanleiding van dit bericht en de boomveiligheidscontrole vragen hebt, kunt u een melding aanmaken in de Avri-app of bellen met Avri of de gemeente.

 


Deel deze pagina opLinkedIn