U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Communicatieonderzoek Avri: wat gaat er gebeuren met de uitkomsten?

Er wordt veel gesproken over hoe Avri communiceert met inwoners. Om beter te weten hoe Avri over komt en wat inwoners in de toekomst van Avri verwachten, doen we een onderzoek. De afgelopen weken is er een vragenlijst onder inwoners uitgezet en we gaan op 23 en 24 maart 2021 met inwoners in gesprek aan de hand van de uitkomsten van de vragenlijst. Met de uitkomsten van de vragenlijst en de gesprekken bepalen we het gewenste toekomstbeeld en gaan we onze communicatie en dienstverlening aanpassen.

Eerder hebben medewerkers van de Avri-gemeenten, raadsleden en medewerkers van Avri al meegedaan aan het onderzoek. Samen met de inbreng van de inwoners geeft dit ons een compleet overzicht van de gewenste communicatie en het gedrag van Avri.

Zijn er wel genoeg reacties?
Het onderzoek is afkomstig van een onderzoeksbureau en wordt vaak door organisaties gebruikt voor onderzoek onder hun klanten en medewerkers. In de reacties op de vragenlijst zien we dat sommige inwoners het taalgebruik lastig vinden. We nemen dit signaal serieus. Voor de resultaten van het onderzoek maakt het geen verschil omdat iedereen de woorden kan kiezen die voor hem/haar het beste passen.

Met het onderzoek kunnen we niet alle inwoners bereiken. Daarvoor is de regio te groot. Met deze vragenlijst is dat ook niet nodig: het gaat erom welke woorden worden gekozen (kwalitatief onderzoek). Hiermee kunnen we zien of de gewenste beelden over Avri uit elkaar lopen of juist niet.

Zo voorkomen we dat er heel veel vragenlijsten moeten zijn ingevuld om een betrouwbaar beeld te krijgen. Meer dan 100 vragenlijsten geeft al vaak een heel bruikbaar beeld. In totaal is de vragenlijst voor inwoners 177 keer ingevuld.

We willen graag de inwoners bedanken voor hun reacties en het invullen van de vragenlijst.

 


Deel deze pagina opLinkedIn