U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Boomonderhoud in gemeente Neder-Betuwe

Boomonderhoud

Op maandag 18 maart is Avri in de gemeente Neder-Betuwe gestart met boomonderhoud. Het snoeien van de bomen is in de loop van week 35 afgerond. De werkzaamheden kunnen voor wat overlast zorgen. Avri doet er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. 

Op deze kaart kunt u zien welke bomen we snoeien.

Waarom is onderhoud nodig?

Avri controleert de bomen eens per 3 jaar in de gemeente Neder-Betuwe. Bij de controle kijken we naar de veiligheid en of onderhoud nodig is. Het kan dus zo zijn dat in een straat sommige bomen wel en sommige bomen niet worden gesnoeid. Soms is het nodig om een boom te kappen. Er zijn bomen die we ieder jaar controleren. Dit doen we vanwege de plek waar de boom staat of omdat er eerder al problemen waren met de boom.

Heeft u last van een boom?

De gemeente ontvangt regelmatig meldingen over overlast van bomen. Inwoners vragen daarbij vaak of de betreffende boom niet flink gesnoeid kan worden. De gemeente Neder-Betuwe wil bomen zo oud mogelijk laten worden in hun originele vorm. Door de bomen onnodig drastisch te snoeien, wordt de levensduur een stuk korter. Natuurlijk worden alle meldingen serieus genomen en wordt per situatie bekeken welke maatregelen nodig of mogelijk zijn. Als de veiligheid in gevaar is, wordt altijd actie ondernomen.  

Heeft u last van een boom? Meld het dan met het meldingformulier op avri.nl of via de Avri-app. Of bel ons Klantcontactcentrum op (0345) 58 53 53.


Deel deze pagina opLinkedIn