U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Boomonderhoud in de gemeente Tiel

man snoeit boom

In week 34 worden er in de gemeente Tiel een aantal bomen gekapt. De werkzaamheden kunnen voor wat overlast zorgen. Avri doet er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken.
Op deze kaart kunt u zien welke bomen we kappen of snoeien.

 

Waarom is onderhoud nodig?


Avri controleert de bomen eens per 3 jaar in de gemeente Tiel. De gemeente is in 3 stukken verdeeld en ieder jaar wordt 1 stuk gecontroleerd. Bij de controle kijken we naar de veiligheid en of onderhoud nodig is. Het kan dus zo zijn dat in een straat sommige bomen wel en sommige bomen niet worden gesnoeid. Soms is het nodig om een boom te kappen. Er zijn bomen die we ieder jaar controleren. Dit doen we vanwege de plek waar de boom staat of omdat er eerder al problemen waren met de boom.

Hebt u last van een boom?


De gemeente ontvangt regelmatig meldingen over overlast van bomen. Inwoners vragen daarbij vaak of de betreffende boom niet flink gesnoeid kan worden. De gemeente Tiel wil bomen zo oud mogelijk laten worden in hun originele vorm. Door de bomen onnodig drastisch te snoeien, wordt de levensduur een stuk korter. Natuurlijk worden alle meldingen serieus genomen en wordt per situatie bekeken welke maatregelen nodig of mogelijk zijn. Als de veiligheid in gevaar is, wordt altijd actie ondernomen.  

Hebt u last van een boom? Meld het dan via het meldingenformulier op de website van de gemeente Tiel of telefonisch via (0344) 63 71 11.


Deel deze pagina opLinkedIn