U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Basisschool Sint Antonius uit Beesd winnaar E-waste race in Rivierenland!

Van 11 maart tot en met 5 april liep de E-waste Race in Rivierenland. Vijf basisscholen namen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kapot klein elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. Vandaag is de winnaar bekend geworden: Basisschool Sint Antonius in Beesd. Zij mogen nu op schoolreisje naar Nemo in Amsterdam.

Mensen mochten hun elektronisch afval, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd werd het afval dan aan huis opgehaald door scholieren. Avri zorgde ervoor dat het elektronisch afval werd opgehaald bij de scholen. Op de website werden de scores tussen de scholen bijgehouden.  

De E-waste race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en dat er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. Bovendien maakt de E-waste race recyclen leuk en gemakkelijk.

De scholen die meededen in Rivierenland waren: De Achtbaan uit Tiel, Prins Clausschool uit Tiel, J.A. Houtkoperschool uit Ochten, Oranje Nassauschool (locatie Parijs) uit Culemborg, Koningin Julianaschool uit Culemborg, OBS Den Boogerd uit Aalst, Sint Antoniusschool uit Beesd, Prins Mauritsschool uit Tiel en Prins Mauritsschool (locatie west) uit Tiel.

De E-waste Race in deze regio is een initiatief van Avri en Weee Nederland.


Deel deze pagina opLinkedIn