U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Avri wil verder in gesprek met BSR over kostenstijging

De Belastingsamenwerking Rivierenland (BSR) heeft de kostentoedeling aan de verschillende partijen die gebruik maken van haar diensten, geëvalueerd. Consequentie hiervan is dat de kosten voor Avri mogelijk met 40% stijgen. Het Avri-bestuur laat in een brief aan de BSR weten dit onacceptabel te vinden. 

We kregen pas medio oktober dit jaar bericht van de BSR over de nieuwe verdeelsleutel en de daaruit volgende kostenstijging. Het Bestuur wil binnenkort in gesprek met de BSR over de nieuwe verdeelsleutel en enorme toename van de kosten inclusief onderbouwing, en het vereenvoudigen van zaken.

Meer flexibele werkwijze
Elk jaar int de BSR voor verschillende overheidsorganen de belastingen. In ons geval gaat het om de afvalstoffenheffing. Voor elke regel die we op een aanslag laten opnemen, moet worden betaald. Ook is het moment waarop we een regel willen laten toevoegen, een belangrijke factor in de kosten. De BSR wil dat wijzigingen op de regels aan het begin van een kalenderjaar aan haar worden doorgegeven aangezien dat voor haar het goedkoopste is. Doordat we verwachten in de toekomst vaker te maken te krijgen met maatwerk en invoering in de loop van een kalenderjaar - zoals het geval is bij de het gescheiden inzamelen van luiers- en incontinentiemateriaal – hebben we in de evaluatie van de BSR aangegeven behoefte te hebben aan een meer flexibele werkwijze.


Deel deze pagina opLinkedIn