U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Avri verlengt coronamaatregel gft-inzameling

Sinds twee maanden haalt Avri het groente-, fruit- en tuinafval (gft) bij inwoners in de Avri-gemeenten één keer per vier weken op. Normaal gesproken is dit één keer per twee weken. Avri moest haar dienstverlening aanpassen omdat er veel uitval van personeel was door coronabesmettingen en quarantaines gecombineerd met uitval door reguliere ziekte. In deze situatie is nog geen verandering gekomen. Avri ziet zich hierdoor genoodzaakt om bovenstaande aanpassing in het ophalen van gft-afval met enkele weken en in ieder geval tot eind februari te verlengen. De nieuwe regelgeving van de Rijksoverheid waarbij medewerkers in een essentieel beroep niet in quarantaine hoeven na nauw coronacontact, zal mogelijk in de toekomst aanpassing van de dienstverlening voorkomen. Voor nu voorkomt de nieuwe maatregel de aanpassing in de gft-inzameling nog niet. Avri werkt aan de uitwerking van de nieuwe regeling voor haar organisatie. Inwoners vinden steeds de meest actuele informatie op de website en in de Avri-app.

Minder gft in winter
Afvalinzameling is een vitale maatschappelijke taak die Avri zo goed als mogelijk uitvoert. Het aanbod van gft in de wintermaanden is over het algemeen lager dan in de zomer. Door de aanpassing in het ophalen van gft houden we voldoende mensen over voor de inzameling van de overige grondstoffen en afvalsoorten. Avri realiseert zich dat het soms lastig is voor inwoners als het gft-afval minder vaak wordt opgehaald. Er wordt alles aan gedaan om de dienstverlening, zo snel als dat kan, weer te herstellen.

Landelijk problemen met uitval personeel
Ook andere afvalbedrijven in het land hebben moeite om de dienstverlening tijdens de coronapandemie op peil te houden. De branchevereniging van afvalbedrijven (NVRD) heeft eerder deze week in een brandbrief aan de Rijksoverheid gevraagd om versoepeling van de quarantaineregels zodat er meer personeel beschikbaar blijft. Naast uitval van personeel door corona en reguliere ziekte, hebben Avri en andere afvalbedrijven te maken met een krappe arbeidsmarkt waardoor het lastig is om vacatures in te vullen en om aan vervangende, gespecialiseerde medewerkers te komen.

Actuele informatie in Avri-app en op website Avri
De actuele afvalkalender en informatie over de gewijzigde afvalinzameling zijn altijd te vinden in de Avri-app en op de website van Avri (avri.nl/corona). Via de Avri-app kunnen inwoners ook pushberichten ontvangen als zij deze functie hebben aan staan.


Deel deze pagina opLinkedIn