U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Afvalkalender 11 december online en ander eindejaarsnieuws

De afvalkalender voor 2020 is beschikbaar op avri.nl en in de Avri-app. Het kan zijn dat wij in het nieuwe jaar op een andere dag komen dan u gewend bent. Een papieren kalender kunt u aanvragen bij ons klantcontactcentrum. 

Avri-app gratis downloaden

Staat de Avri-app al op uw smartphone of tablet? De app is gratis beschikbaar voor Apple en Android. De app geeft u een seintje wanneer uw afval wordt opgehaald. U kunt ook meldingen over afval en de openbare ruimte doorgeven via de app (meldingen openbare ruimte alleen voor inwoners van de gemeenten Buren, Neder-Betuwe, Tiel en West Betuwe).

Nieuwjaarsdag gesloten

Op nieuwjaarsdag zijn de milieustraten en het kantoor gesloten en halen wij geen afval op. Op uw afvalkalender staat op welke dag wij dit op uw adres inhalen.
 

Afvalstoffenheffing

Uw afvalstoffenheffing bestaat uit 2 delen. U betaalt jaarlijks een basistarief en daarnaast een bedrag per keer (het variabele tarief) voor het aanbieden van uw restafval. Het Algemeen Bestuur heeft de tarieven voor 2020 op 19 december vastgesteld. Ga naar de tarieven voor 2020.

In de periode van januari tot en met mei 2020 ontvangt u van Belasting Samenwerking Rivierenland (BSR) de aanslag voor het basistarief van 2020 en de aanslag voor het aantal keer dat u restafval hebt aangeboden in 2019.

Blik mag bij plastic verpakkingen en drinkpakken

Sinds juli kunt u uw blik van het restafval scheiden en in de middelste opening van de glasbak doen. Het aanbod van blik was 2 keer zo groot als verwacht, waardoor de bakken overvol waren. Om te zorgen dat u uw blik goed kwijt kunt, mag blik sinds 1 november bij de plastic verpakkingen en drinkpakken.

Gratis grotere container

Inwoners die hun kleine container voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik willen ruilen voor een grote container, kunnen die gratis bestellen. De besteltermijn voor het gratis omruilen is verlengd tot 1 april 2020. Bestellen kan via avri.nl/containerbestellen.

Papier- en textielcontainer afgesloten tijdens jaarwisseling

Enkele dagen voor de jaarwisseling sluit Avri alle openbare brengcontainers voor papier en textiel tegen eventueel vandalisme. Na de jaarwisseling gaan de containers zo snel mogelijk weer open.

Kerstbomen

Kerstbomen kunt u gratis afleveren bij de milieustraat. De boom mag ook in kleine stukken in de groene container. Het deksel moet gesloten zijn. De gemeenten Culemborg, Maasdriel, West Maas en Waal en Neder-Betuwe treffen extra voorzieningen. Neem contact op met de gemeente voor meer informatie.

Vuurwerkzakken

Volle vuurwerkzakken kunnen gratis worden ingeleverd op de Avri-milieustraten. De gemeenten Culemborg, West Betuwe, Maasdriel, Tiel en Neder-Betuwe treffen extra voorzieningen voor het opruimen van vuurwerk. Neem contact op met de gemeente voor meer informatie.

Openbare prullenbakken

In de gemeenten Buren, Tiel en Neder-Betuwe sluit Avri rond de feestdagen de openbare prullenbakken af of haalt de (binnen)bakken weg. Na de jaarwisseling opent Avri de bakken zo snel mogelijk weer of plaatst deze terug.

Gladheidbestrijding

In de gemeenten Buren, Neder-Betuwe en Tiel zorgt Avri voor de gladheidbestrijding. Kijk voor meer informatie en de strooiroutes op avri.nl. Bent u inwoner van een van deze gemeenten en wilt u weten wanneer de strooiploegen de weg op gaan? Volg dan ons speciale twitteraccount @AvriGladheid.

Avri wenst alle inwoners van Rivierenland alvast een gezond en gelukkig 2020. Ook in het nieuwe jaar werken wij graag samen met u aan een schoon, heel en veilig Rivierenland!


Deel deze pagina opLinkedIn