U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Afvalinzameling weer van start, zo snel mogelijk inhalen van gemiste routes

Op woensdag 10 februari is de normale afvalinzameling weer van start gegaan. Wel hebben we nog te maken met enkele aanpassingen. We legen alleen de containers in straten die veilig te berijden zijn.

Inhalen gemiste inzamelroutes van 8 en 9 februari

We beginnen op 11 februari met het inhalen van de gemiste inzamelroutes, als eerst voor restafval, daarna voor pdb en papier. Wij laten u via de app weten wanneer we bij u langskomen voor het leegmaken van uw container(s). Zorg dat Berichten en Herinneringen in uw Avri-app aan staan. Dit doet u via Instellingen. Een steeds bijgewerkt overzicht van inhaalroutes staat ook op https://www.avri.nl/inw.../afval/inhaalroutes-februari-2021/

De gft-routes die we gemist hebben halen we niet in. Op die manier kunnen we mensen vrijmaken om de gemiste routes in te halen en om de papierinzameling overdag te doen. Dat is veiliger omdat veel straten nog niet goed schoon zijn.

Geen gft-inzameling t/m 20 februari

Van 10 t/m 20 februari halen wij geen gft-afval op. Op die manier kunnen we medewerkers vrijmaken om extra te ondersteunen bij de normale inzamelroutes op 10-11-12 februari. Zij zetten de containers goed die door de sneeuw niet goed bereikbaar zijn voor de vrachtwagen. Ook geeft het ruimte om de gemiste routes van 8 en 9 februari in te halen vanaf 11 februari. De gemiste gft-routes van 8 en 9 februari worden ook niet ingehaald. Hebt u nog veel tuinafval? Dit kunt u gratis inleveren op de milieustraten. Deze zijn vanaf 10 februari weer volgens de normale openingstijden geopend.

Papier ophalen alleen overdag

Deze week worden alle papiercontainers OVERDAG geleegd. Dat is veiliger omdat veel straten nog niet goed schoon zijn. Houdt u er rekening mee dat uw uw papiercontainer voor 07.30u aan de weg zet, ook als bij u normaal in de avond het papier wordt opgehaald? Help ons en vertel dit ook aan uw buren!

Legen van wijkcontainers

Vanaf woensdag 10 februari zijn wij weer gestart met het legen van de wijkcontainers voor restafval, pdb, textiel, glas en papier. We zijn enkele dagen bezig om de achterstanden weg te werken. Komt u bij een volle container, zet het afval er dan niet naast, maar ga naar een andere wijkcontainer of neem het afval mee naar huis.


Deel deze pagina opLinkedIn