U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Afvalinzameling tijdens feestdagen 2020 en afvalkalender 2021 nu online

De afvalkalender van Avri voor 2021 staat nu op avri.nl en in de nieuwe Avri-app. De afvalkalender op avri.nl is te downloaden zodat inwoners deze kunnen printen als zij dat willen. Het kan zijn dat het afval in het nieuwe jaar op een andere dag wordt opgehaald. Avri raadt inwoners dan ook aan de nieuwe kalender goed te bekijken. In de nieuwe Avri-app zijn de ophaaldata altijd actueel.

Tijdens feestdagen geen afvalinzameling en milieustraten gesloten

Op 1e en 2e kerstdag 2020 en nieuwjaarsdag 2021 zijn het kantoor, het Grondstoffenpark en de milieustraten de hele dag gesloten. Ook haalt Avri op deze dagen geen afval op. Op de afvalkalender staat wanneer dit wordt ingehaald.

Op 24 en 31 december sluiten het kantoor, het Grondstoffenpark en de milieustraten om 15.00 uur. Het afval wordt dan wel opgehaald. Op 2 januari zijn de milieustraten weer geopend.

Beperkte inname asbest

Op 31 december kunnen inwoners alleen asbest aanbieden op de milieustraat en niet op het Grondstoffenpark. Er kan maximaal 2 m2 en maximaal 20 kilo worden ingeleverd.

Papier- en textielcontainers afgesloten

Enkele dagen voor de jaarwisseling sluit Avri alle openbare brengcontainers voor papier en textiel tegen eventueel vandalisme. Na de jaarwisseling gaan de containers zo snel mogelijk weer open.

Openbare prullenbakken

In de gemeenten Buren, Tiel, Neder-Betuwe en in een groot deel van West Betuwe sluit Avri rond de feestdagen de openbare prullenbakken af of haalt de (binnen)bakken weg. Na de jaarwisseling opent Avri de bakken zo snel mogelijk weer of plaatst deze terug.

Landelijk vuurwerkverbod tijdens jaarwisseling

In het hele land geldt tijdens de jaarwisseling een algeheel vuurwerkverbod. In de gemeenten Culemborg, Tiel en Zaltbommel zien de boa´s van Avri toe op naleving van dit verbod.

Meer weten over de nieuwe Avri-app?

Sinds september is de nieuwe Avri-app beschikbaar voor Apple en Android. Deze is gratis te downloaden in de appstores. Inwoners kunnen instellen dat zij herinneringen willen ontvangen. Zij krijgen dan een seintje wanneer het afval wordt opgehaald. In de digitale afvalkalender zijn de ophaaldata altijd actueel. Ook meldingen over afval en de openbare ruimte kunnen worden doorgegeven via de app (meldingen openbare ruimte alleen voor de gemeenten Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel en West Betuwe).


Deel deze pagina opLinkedIn