U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

17 bekeuringen in Hertogenwijk voor afvaldumpen

handhaver en avri-logo

Vanuit de Tielse Hertogenwijk komen veel klachten binnen van inwoners over afval dat naast de ondergrondse containers wordt achtergelaten. Het afval bestaat voor een groot gedeelte uit plastic verpakkingen. Afgelopen tijd heeft Avri 17 bekeuringen uitgeschreven voor het illegaal achterlaten van afval naast de containers. Daarnaast heeft een aantal mensen een waarschuwing gekregen.

Kleine groep is oorzaak van overlast
Avri haalt plastic verpakkingen, in de speciale zak, iedere twee weken aan huis op. Deze plastic zakken mogen alleen op de inzameldag aan de weg worden geplaatst, niet op andere dagen. Een hele kleine groep veroorzaakt overlast door afval niet op de juiste dag aan te bieden. De meeste mensen bieden hun afval gelukkig wel op de juiste wijze aan, maar ervaren hinder van de kleine groep die zich niet aan de regels houdt. De rommel rond de ondergrondse containers tast de leefbaarheid in de wijk aan.

Handhavers dagelijks in wijk
De handhavers van Avri, waarvan sommige in burgerkleding, zijn dagelijks actief in de wijk. Er wordt gepost in de wijk en er worden buurtonderzoeken gehouden. Daarnaast is er overleg met de wijkagent, de woningbouwvereniging, de gemeente en met de inwoners van de wijk.


Deel deze pagina opLinkedIn