U bevindt zich op: Home/Over Avri / bestuur/ Houtskoolschets

Houtskoolschets Avri

Naar een circulair Rivierenland en de toekomstige richting van Avri

De acht gemeenten hebben het gezamenlijke proces houtskoolschets Avri doorlopen. Om het uitvoerbaar te houden heeft een aantal raadsleden een stap naar voren gedaan, een raadswerkgroep gevormd en het werk op zich genomen. Voor en namens de acht gemeenteraden hebben zij zich ingelezen, een webinar circulaire economie gevolgd, kennis genomen van de visie van het bestuur en MT, een excursie op het Avri terrein gedaan en gingen zij in gesprek met elkaar in een viertal werksessies.

Dit hebben zij gedaan op aangeven van de moties uit de gemeente Buren ‘Toekomstbestendigheid Gemeenschappelijke Regeling (GR) Avri’ (2021) en gemeente Neder-Betuwe ‘Strategische keuzes Avri ten aanzien van afvalverwerkingen’ (2021). Zo hebben zij in een half jaar toegewerkt naar het eindresultaat: de houtskoolschets. In dit document zijn twee centrale vragen beantwoord:

  • Waarom ontwikkelt Avri nieuwe dienstverlening, naast het inzamelen van afval?
  • Wat brengt gemeenten meer in positie om Avri te besturen en wat geeft Avri handelingsruimte?

Op deze pagina vindt u, naast de houtskoolschets zelf, relevante bouwstenen op basis waarvan de houtskoolschets tot stand is gekomen.

Op 25 januari 2023 presenteert de raadswerkgroep het resultaat aan de overige gemeenteraadsleden en wordt het stokje symbolisch overgedragen aan de bestuursvoorzitter van Avri. In de periode daarna wordt de houtskoolschets besproken in de afzonderlijke gemeenteraden. Eventuele aanvullingen worden meegegeven aan het bestuur en krijgen daarna een plek in het strategisch koersplan Avri, dat in december 2023 door het AB wordt vastgesteld.

Contactgevens
Hebt u vragen over het proces houtskoolshets?
Neem contact op met de procesleider Renske Meijers.
T 06-19275046
E meijers@avri.nl

Of met NVRD trainee circulaire economie
Nora Stein
T 06-57742306
stein@avri.nl


Documenten

Deel deze pagina opLinkedIn