U bevindt zich op: Home/Over Avri / bestuur/ Houtskoolschets

Houtskoolschets Avri

De acht gemeenten zijn het gezamenlijke proces houtskoolschets Avri gestart. Het proces dat de toekomstige richting van Avri gaat duiden, op weg naar een circulaire regio in 2050.
Het proces is enerzijds in antwoord op vragen over de context waarbinnen Avri werkt en de taken die het uitvoert. Anderzijds is het gericht op het vergroten van het comfort van de bestuursstructuur. Dus op het meer in positie brengen van gemeenten en het geven van ruimte voor handelingssnelheid van Avri.

Na de gezamenlijke startbijeenkomst op 5 oktober, gaat een werkgroep van raadsleden voorop in dit proces. En geven stap voor stap en in gesprek met elkaar de houtskoolschets vorm. Over deelresultaten in dit proces wordt u op deze webpagina geïnformeerd.

Deelresultaat 1, het procesplan houtskoolschets 
Om een gezamenlijke weg te kunnen lopen en gericht toe te werken naar resultaat, is een procesplan op hoofdlijnen opgesteld. Nu het besproken is in het beleidsoverleg RBA, wordt het met u gedeeld. Het document is niet in beton gegoten; het maakt bijsturing mogelijk als dat nodig blijkt. Op deze webpagina vindt u steeds de meest actuele versie.

Deelresultaat 2, richtinggevende kaders naar een circulaire economie
Woensdag 5 oktober is het zover! We gaan van start! We staan stil bij de staat van het klimaat, onder leiding van Bernice Notenboom. En vervolgens gaat de raadswerkgroep met elkaar in gesprek over het eerste thema: de beleidsruimte van gemeenten, op weg naar een circulaire economie. Ter voorbereiding op dat gesprek zijn beleidskaders en opgaven uiteengezet. Zodat u er op hoofdlijnen kennis van kunt nemen en alvast uw gedachten over kunt laten gaan. U zult zien, het is complexe materie, het is veel. Wij hebben ons best gedaan het zo kort en bondig mogelijk te presenteren.

Contactgevens
Hebt u vragen over het proces houtskoolshets? Neem contact op met de procesleider Renske Meijers.
T 06-19275046
E meijers@avri.nl


Documenten
Het procesplan houtskoolschets
Naar een circulaire toekomst

Deel deze pagina opLinkedIn