U bevindt zich op: Home/ Onderzoek

Inwonersonderzoek

 1. Waarom voert Avri een onderzoek uit?
  Avri wil inwoners van Rivierenland helpen bij het nog beter scheiden van afval. Dat is goed voor het milieu en houdt de kosten beheersbaar. Via een online vragenlijst stellen we inwoners een aantal vragen over hoe zij hun afval scheiden, waarom ze afval scheiden en waar zij tegen aan lopen.
   
 2. Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd?
  Het onderzoek bestaat uit twee delen: een online vragenlijst met een aantal vragen waar iedereen die in Rivierenland woont aan kan deelnemen en een aantal groepsgesprekken waar Avri inwoners voor uitnodigt. Voor het uitvoeren van het onderzoek heeft Avri het onderzoeksbureau Moventem ingeschakeld.
   
 3. Hoe komt Avri aan deelnemers?
  Avri heeft een zogeheten steekproef van adressen getrokken uit de gegevens van uw gemeente. Dat betekent dat er willekeurig adressen zijn geselecteerd. Naar deze adressen heeft Avri een uitnodigingsbrief met een link naar de online vragenlijst gestuurd. Daarnaast doet Avri een oproep via social media, lokale kranten en nieuwssites om de vragenlijst in te vullen.
   
 4. Hoe kan ik meedoen?
  Ga naar www.moventem.nl/avri en vul de vragenlijst in. Het beantwoorden van de vragen duurt ongeveer 10 minuten. Avri streeft naar zoveel mogelijk deelnemers aan het onderzoek. Wij stellen het zeer op prijs als u deze link deelt met anderen.
   
 5. Wat gebeurt er met mijn gegevens?
  Het onderzoek- en adviesbureau Moventem voert dit onderzoek uit voor Avri. Moventem zorgt ervoor dat uw antwoorden strikt vertrouwelijk worden behandeld en volledig anoniem worden verwerkt. Als u een terugkoppeling van het onderzoek wilt, dan vraagt Avri naar uw e-mailadres. Dat adres wordt - alleen voor dat doel - opgeslagen in een apart adressenbestand. Avri, uw gemeente en het onderzoeksbureau houden zich hiervoor strikt aan de regels voor privacy, de AVG.
   
 6. Wat gebeurt er met de resultaten van het onderzoek?
  Avri wil meer inzicht in hoe inwoners hun afval scheiden. De resultaten worden gebruikt om inwoners te helpen hun afval nog beter te scheiden. Bijvoorbeeld door de informatie op de website of de app te verbeteren.
   
 7. Kan ik de onderzoeksresultaten inzien?
  Avri publiceert de onderzoeksresultaten na afloop van de twee onderzoeksfasen op www.avri.nl. U kunt uw gegevens achterlaten als u op de hoogte gehouden wilt worden over het onderzoek. U ontvangt dan te zijner tijd een e-mail.
   
 8. Kan ik meedoen aan een groepsgesprek?
  Avri organiseert ook groepsgesprekken om langer door te praten over afval scheiden. Wilt u meedoen met een groepsgesprek? Meld u via info@avri.nl. We nemen wanneer we de gesprekken gaan organiseren contact met u op.
   
 9. Waar kan ik terecht met vragen over het onderzoek?
  U kunt hiervoor contact opnemen met onderzoek- en adviesbureau Moventem. U kunt bellen naar 0800 1904 of mailen naar info@moventem.nl. U kunt ook contact opnemen met de projectleider van het onderzoek voor Avri, via blom@avri.nl.

 

Deel deze pagina opLinkedIn