U bevindt zich op: Home /Inwoners /Openbare Ruimte /Neerijnen / Verlenen van vergunningen voor voorwerpen op de openbare weg

Verlenen van vergunningen voor voorwerpen op de openbare weg

Waarvoor is de vergunning nodig?

Het is normaal gesproken niet toegestaan om de openbare weg (rijbaan, fietspad, trottoir, parkeerplaats) voor iets anders te gebruiken dan waarvoor deze bedoeld is. Soms is dat toch nodig, bijvoorbeeld omdat u gaat verbouwen en daarvoor tijdelijk voorwerpen of materialen op de openbare weg wilt plaatsen. Denk hierbij aan een container, een dixi, een steiger of bouwmaterialen zoals zand of klinkers.

Voor het plaatsen van dergelijke voorwerpen op of aan de openbare weg heeft u een vergunning nodig. Dit op basis van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) Neerijnen artikel 2:10. Avri geeft deze vergunningen uit, omdat de gemeente Neerijnen het beheer en onderhoud van de openbare ruimte bij Avri heeft ondergebracht.

Wanneer moet u de vergunning aanvragen?

U moet de vergunning minimaal 6 weken voordat u de voorwerpen wilt plaatsen aanvragen. In de aanvraag geeft u aan wat u wilt plaatsen, hoeveel, waar en wanneer. Als het nodig is, komt een handhaver van Avri bij u langs om te overleggen hoe u de overlast kunt beperken.

Zijn er kosten verbonden aan de vergunning?

Voor de vergunning zijn leges verschuldigd. Deze worden door de gemeente Neerijnen aan u in rekening gebracht. In 2017 bedragen de leges € 242,-. Op de website van de gemeente Neerijnen vindt u de actuele tarieven.

Aanvragen van de vergunning

Vul het aanvraagfomulier (pdf) bij voorkeur op de computer in, druk het af en onderteken het.  Dien de aanvraag uiterlijk 6 weken voor het plaatsen van het voorwerp aan de openbare weg in.

Stuur het formulier naar:

Avri
t.a.v. Lia Versteeg
4190 CG Geldermalsen

U kunt ook het ondertekende formulier inscannen en (met bijlagen) verzenden aan vergunningen@avri.nl.

Vragen

Heeft u vragen over de vergunning of de aanvraag? Neem dan contact op met Lia Versteeg via (0345) 58 53 53.

Let op: deze vergunning is niet voor evenementen die (deels) op de openbare weg plaatsvinden. Daarvoor vraagt u bij de gemeente Neerijnen een Evenementenvergunning aan.