U bevindt zich op: Home /Inwoners /Openbare Ruimte /Neerijnen / Renovatie openbare verlichting Neerijnen

Renovatie openbare verlichting Neerijnen

De gemeente Neerijnen heeft opdracht gegeven om de alle openbare verlichting binnen de bebouwde kommen in de gemeente te renoveren. Het gaat dan om:

  • het vervangen van de armaturen
  • het schuren en opnieuw schilderen van de lichtmasten
  • het rechtzetten van de lichtmasten
  • het vervangen van lichtmasten die niet meer voldoen aan de gestelde eisen
  • het aanbrengen van een maaiveldbeschermer
  • het aanbrengen van een duidelijke nummering

In totaal worden 1750 lichtmasten gerenoveerd en voorzien van een nieuwe energiezuinige LED-armatuur. Het type armatuur wordt afgestemd op de functie van de weg. Zo worden er in de woonwijken andere typen toegepast dan op ontsluitingswegen. Bovendien zal de openbare verlichting bij oplevering van het project voldoen aan de eisen die er landelijk aan openbare verlichting worden gesteld (Richtlijnen Openbare Verlichting (ROVL) 2011).

De nieuwe verlichting krijgt een gelijkmatige lichtspreiding waardoor de hele straat overal nagenoeg evenveel verlicht wordt. Bovendien wordt het licht alleen maar geprojecteerd op de straat. Dit betekent dat de voortuinen nagenoeg niet meer verlicht worden. De kleur van de nieuwe verlichting is warm wit. Dit betekent dat de verlichting niet fel is maar een zachte uitstraling heeft. 

Zowel de oude als de nieuwe lichtmasten worden geschilderd in de kleur groen. Het schilderwerk wordt ook uitgevoerd volgens de laatste eisen die er aan worden gesteld.

Avri vervangt de lichtmasten die te erg verroest zijn. Om te kunnen voldoen aan de ROVL 2011 is het soms nodig om lichtmasten verplaatsen en/of bij te plaatsen. 

De nieuwe maaiveldbeschermers beschermen de masten tegen aanrijdingen door onderhoudsmachines (bijv. een maaimachine) en tegen roestvorming door optrekkend water.

Alle masten krijgen een duidelijk leesbare nummer zodat bij een storing in de toekomst de melder het juiste lichtmastnummer kan doorgeven. 

We zijn momenteel de masten aan het schilderen. Met het vervangen van de armaturen beginnen we in week 43. In de planning kunt u zien wanneer uw dorp aan de beurt is voor het vervangen van de armaturen.

Met bovenstaande maatregelen besparen we naar verwachting minimaal 60% op de energiekosten. Daarnaast zijn zowel de masten als de nieuwe armaturen onderhoudsarm. Dit wil zeggen dat we de komende 20 jaar nauwelijks onderhoud uit hoeven voeren aan de openbare verlichting. Uitzondering hierop is het schilderwerk, dat na 10 jaar moet worden bijgewerkt. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Stel ze liefst per mail aan info@avri.nl. Bellen kan ook met ons telefoonnummer 0345 - 58 53 53.

 

 

 


Deel deze pagina opLinkedIn