U bevindt zich op: Home /Inwoners /Openbare Ruimte /Neerijnen / Onderhoud rioleringen Ophemert

Onderhoud rioleringen in Ophemert

In opdracht van de gemeente Neerijnen heeft Avri de hoofdrioleringen in Ophemert geïnspecteerd. Hieruit bleek dat onderhoud aan diverse rioleringen op korte termijn noodzakelijk is. Het gaat om de straten Anaes Mackaylaan, Hamaritilaan, Reinier van Haeftenlaan, Cort- en Overbeemt, Smalencamp en Margriet van Lijndenlaan in Ophemert.

Door de ligging van het riool en de schades die er zijn, is gekozen voor 'relinen'. Relinen is het ondergronds inbrengen van een soort kous. Deze methode kan worden uitgevoerd zonder de weg open te breken.
Hierdoor is er zo weinig mogelijk overlast voor bewoners en verkeer. Ook is deze methode een stuk goedkoper dan het vervangen van de riolering. Op een paar plaatsen zullen we de weg wel moeten openbreken.
 
Planning
Op 8 en 9 juni 2017 zijn de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Denk hierbij aan het weghalen van wortels en vuil uit het riool. Op maandag 3 juli start de renovatie. De renovatiewerkzaamheden duren tot en met 10 juli.  Er is plaatselijk overlast voor het verkeer omdat er een vrachtwagen op de weg staat tijdens de werkzaamheden. Woont u in de buurt van de werkzaamheden? Dan ontvangt u een informatiebrief van de aannemer. Sommige bewoners krijgen het verzoek om tijdens een korte periode zo weinig mogelijk vuil water te lozen in het riool.

Vragen
Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Jan Schalkwijk van Avri. U kunt hiervoor naar het algemene nummer bellen: (0345) 58 53 53.

Deel deze pagina opLinkedIn