U bevindt zich op: Home /Inwoners /Openbare Ruimte /Neerijnen / Bermen maaien en onkruid bestrijden

Bermen maaien en onkruid bestrijden

Vanaf week 18 start Avri met het maaien van de bermen in de gemeente Buren. Vanaf week 20 worden ook de bermen in de gemeenten Neder-Betuwe en Neerijnen gemaaid. In de gemeente Tiel beginnen we in week 22. We maaien de bermen, waaronder de uitzichthoeken bij kruisingen en inritten, meerdere keren tijdens het maaiseizoen. Het seizoen loopt tot en met eind september. Het gaat om de bermen en uitzichthoeken binnen en buiten de bebouwde kom. De maaiwerkzaamheden zorgen mogelijk plaatselijk voor enige hinder, maar de weg wordt niet afgesloten.

Onkruidbestrijding

In de lente en zomer is Avri niet alleen druk met maaiwerkzaamheden, maar ook met het bestrijden van onkruid. Hiermee zijn we inmiddels in alle 4 gemeenten van start gegaan. Dit doen we op een milieuvriendelijke manier, dus zonder chemische middelen te gebruiken.