U bevindt zich op: Home/Inwoners/Afval/ Milieustraten

Extra mogelijkheden inwoners Asperen, Herwijnen, Heukelum, Spijk en Vuren

Toegang milieustraten Waardlanden vanaf 1 december 2023 alleen met Avri-pas

Waardlanden voert een aantal veranderingen door in de afvalinzameling. Het controleren van de toegang tot de milieustraten is daar een onderdeel van. Vanaf 1 december 2023 krijgen bezoekers alleen toegang door de slagboom te openen met hun afvalpas.
Sinds 2004 mogen de inwoners van Asperen, Herwijnen, Heukelum, Vuren en Spijk de milieustraten van Waardlanden bezoeken, omdat deze voor hen veel dichterbij liggen. Avri en Waardlanden werken nu samen om ervoor te zorgen dat deze inwoners dit ook in de toekomst kunnen blijven doen. Hun Avri-pas wordt geschikt gemaakt om de slagboom te openen.

Alle inwoners van Asperen, Herwijnen, Heukelum, Vuren en Spijk die nog geen afvalpas hebben, krijgen deze voor eind november toegestuurd. Deze nieuwe afvalpas werkt alleen op de slagboom van de milieustraten van Waardlanden en op de luier- en incontinentiecontainers van Avri.

Milieustraat Gorinchem

(alleen toegankelijk voor inwoners uit Asperen, Herwijnen, Heukelum, Spijk en Vuren, op vertoon van identiteitsbewijs - vanaf 1-12-23 is Avri afvalpas nodig om de slagboom te openen)
Boezem 3
4206 CA Gorinchem

Kijk voor openingstijden, aanbiedregels en tarieven op waardlanden.nl

Milieustraat Leerdam

(alleen toegankelijk voor inwoners uit Asperen, Herwijnen, Heukelum, Spijk en Vuren, op vertoon van identiteitsbewijs - vanaf 1-12-23 is Avri afvalpas nodig om de slagboom te openen)
Handelstraat 15
4143 HT Leerdam

Kijk voor openingstijden, aanbiedregels en tarieven op waardlanden.nl

Vragen en antwoorden over de toegangscontrole op de milieustraten van Waardlanden vanaf 1-12-2023

Waarom komt er vanaf 1 december 2023 een slagboom op de milieustraten van Waardlanden? Waardlanden voert een aantal veranderingen door in de afvalinzameling. Het controleren van de toegang tot de milieustraten is daar een onderdeel van.
Welke inwoners van het Avri-gebied kunnen gebruik maken van de Waardlanden milieustraten? Van oudsher mogen de inwoners van Asperen, Herwijnen, Heukelum, Vuren en Spijk de milieustraten van Waardlanden bezoeken, omdat deze voor hen veel dichterbij liggen. Avri en Waardlanden werken samen om ervoor te zorgen dat deze inwoners dit ook in de toekomst kunnen blijven doen.
Ik woon niet in een van de aangewezen dorpen, kan ik toch naar de Waardlanden milieustraten met mijn Avri afvalpas? Nee, dat is niet mogelijk. De slagboom herkent uw afvalpas niet als een pas die toegang geeft tot de milieustraat.
Ik woon in één van de 5 dorpen en wil naar een milieustraat van Waardlanden, maar ik heb geen Avri afvalpas. Hoe kom ik aan een afvalpas? Alle inwoners van Asperen, Herwijnen, Heukelum, Vuren en Spijk die nog geen afvalpas hebben, krijgen deze voor eind november automatisch en gratis toegestuurd. Deze nieuwe passen geven alleen toegang tot de milieustraten van Waardlanden en tot de containers voor luiers en incontinentiemateriaal van Avri. Ze kunnen niet gebruikt worden bij de ondergrondse containers voor restafval.
Welke milieustraten van Waardlanden kunnen de inwoners van de 5 kernen bezoeken? De inwoners van Asperen, Herwijnen, Heukelum, Vuren en Spijk gaan voornamelijk naar de milieustraten in Leerdam, Vianen en Gorinchem. Ze zijn op alle milieustraten van Waardlanden welkom.
Krijgen de inwoners uit het Avri-gebied ook een aantal “gratis bezoeken”? De toegang tot de milieustraten van Waardlanden is altijd gratis. Vanaf 2024 moet er echter voor het brengen van een aantal afval- en grondstoffen betaald worden. De inwoners van het Waardlanden-gebied mogen dit afval in 2024 drie keer gratis brengen. Dit geldt niet voor bezoekers uit het Avri-gebied. Waarvoor en hoeveel u moet betalen bij Waardlanden, vindt u op https://www.waardlanden.nl/particulieren/samen-afvalvrij/gemeenten/grofvuil
Is de afvalpas die ik heb gekregen ook te gebruiken voor de ondergrondse restafvalcontainers van Avri? De nieuwe passen voor inwoners van het buitengebied geven alleen toegang tot de milieustraten van Waardlanden en tot de containers voor luiers en incontinentiemateriaal van Avri. Ze kunnen niet gebruikt worden bij de ondergrondse containers voor restafval. Deze inwoners hebben een eigen container aan huis voor het restafval.
Deelt Avri mijn gegevens met Waardlanden? Nee, Avri deelt alleen de nummers van de afvalpassen die toegang mogen krijgen tot de milieustraten van Waardlanden. Er worden geen persoonlijke gegevens uitgewisseld.
Is de afvalpas die ik heb gekregen ook te gebruiken voor de verzamelcontainers van Waardlanden? Deze nieuwe afvalpassen voor inwoners van het buitengebied geven alleen toegang tot de milieustraten van Waardlanden en tot de containers voor luiers en incontinentiemateriaal van Avri. Ze kunnen niet gebruikt worden bij de ondergrondse containers voor restafval van Avri of van Waardlanden.
Waarvoor moet ik betalen op de milieustraat van Waardlanden en hoeveel kost het? Informatie over de tarieven bij de milieustraten van waardlanden vindt u op hun website: waardlanden.nl. De tarieven zijn niet hetzelfde als bij Avri. De milieustraat in Leerdam is voor inwoners van Vijfheerenlanden gratis. Voor bezoeker van buiten Vijfheerenlanden gelden dezelfde tarieven als op de andere milieustraten van Waardlanden. https://www.waardlanden.nl/particulieren/samen-afvalvrij/gemeenten/grofvuil
Kan ik de Avri-pas gebruiken om mee te betalen op de milieustraat van Waardlanden? Nee, de Avri-pas is geen betaalmiddel. U betaalt via pin bij de ingang, contant betalen is niet mogelijk.
Kan ik de Waardlanden-milieustraat ook nog zonder afvalpas bezoeken na 1 december? Tot 1 januari geldt er een overgangsperiode en wordt u mogelijk nog toegelaten. Vanaf 2024 is er alleen toegang voor inwoners van Asperen, Herwijnen, Heukelum, Vuren of Spijk die komen met hun Avri-pas.
Komt er ook een slagboom op de Avri-milieustraten? Er zijn momenteel geen plannen voor toegangscontrole op de Avri-milieustraten.
Mijn Avri-pas werkt niet op de slagboom van de milieustraat van Waardlanden. Wie kan dit voor mij oplossen? Als u een inwoner bent van Asperen, Herwijnen, Heukelum, Vuren of Spijk en uw Avri-pas wordt niet herkend door de slagboom op de milieustraat van Waardlanden, bel of mail dan met het KCC van Avri (info@avri.nl, 0345 58 53 53). Wij kunnen dan controleren wat er mis is. Het KCC van Waardlanden kan u hierbij niet helpen.
Deel deze pagina opLinkedIn