U bevindt zich op: Home/Inwoners/Afval/Containers/afvalpas/ Oranje deksel voor plastic container buitengebied

Oranje deksel voor plastic container in buitengebied

Tussen eind september en eind oktober 2022 worden in het buitengebied de grijze containers voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik (pdb) voorzien van een oranje deksel. Omdat in het buitengebied (meestal) ook gebruik gemaakt wordt van een grijze container voor restafval, is het verschil tussen de containers zo nog duidelijker te zien voor inwoners en onze medewerkers. 

Als bovenstaande voor u geldt, dan krijgt u daar tussen half september en half oktober een brief over thuisgestuurd. In deze brief staat wanneer uw container aan de beurt is. Het wisselen van het deksel gebeurt zo'n 2 weken na ontvangst van de brief. Niet alle inwoners (in het buitengebied) krijgen de brief op hetzelfde moment. Het bedrijf Inovim vervangt de deksels. De oude deksels worden niet weggegooid, maar hergebruikt door de fabrikant. 

Wat we van u vragen:

  • Bij de brief vindt u een sticker met uw adres. Wilt u deze op het deksel van uw container voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik (pdb) plakken? Dan is bij het wisselen snel te zien welke container bij welk adres hoort.
  • Hebt u 2 pdb-containers? Dan vindt u 2 adresstickers bij de brief.   
  • Zet uw container(s) op de in de brief aangegeven datum voor 7.00 uur aan de openbare weg (bij uw brievenbus). De avond ervoor mag natuurlijk ook. 
  • De deksels worden tussen 7.00 uur en 18.00 uur gewisseld. Soms loopt het werk iets uit, haal uw container daarom pas naar binnen als er een oranje deksel op zit. 
  • De container wordt tijdens het wisselen niet geleegd. 

Mijn container stond niet aan de straat op de wisseldatum

Als u container niet aan de straat stond op de aangegeven datum, vindt u een briefje in uw brievenbus. Hierop staat op welke datum Inovim (de uitvoerder) terugkomt om het deksel alsnog te wisselen. Zorgt u ervoor dat uw container op de nieuwe datum voor 7.00 uur aan de openbare weg (bij uw brievenbus) staat?

Hebt u vragen?

Hebt u vragen over het wisselen van het deksel van uw container voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van Inovim. Zij voeren de werkzaamheden uit en beantwoorden ook uw vragen hierover. U kunt hen bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op (gratis) telefoonnummer 0800 - 400 20 50.

Plastic verpakkingen, drinkpakken en blik: wat hoort er wel en niet bij? 

Twijfelt u ook wel eens over wat er nu wel en niet in de container voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik (pdb) hoort? De afvalwijzer op deze website of in de Avri-app helpt u op weg. 

Bekijk ook eens ons filmpje hierover op YouTube: https://youtu.be/RuyVZ0MQHZ4

Deel deze pagina opLinkedIn