U bevindt zich op: Home/ GFT

Composteerbare zakken vervangen voorlopig wekelijkse inzameling groene container in West Betuwe en West Maas en Waal

Net als veel andere operationele organisaties in Nederland kampt Avri met een tekort aan medewerkers. Hierdoor lukt het in juni, juli en augustus niet om de groene container voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) elke week te legen in West Betuwe en West Maas en Waal. Avri komt in de zomerperiode (voorlopig), net als de rest van het jaar, 1 keer per 2 weken. Op de afvalkalender op avri.nl en in de Avri-app staan de actuele inzameldata.

De wekelijkse inzameling is voornamelijk bedoeld om stankoverlast in de zomermaanden te verhelpen. Avri biedt in plaats van de wekelijkse gft-inzameling een alternatief in de vorm van composteerbare gft-zakken om etensresten, groente-, fruit- en tuinafval in te bewaren. Deze zakken kunnen medio juni door inwoners van West Betuwe op verschillende punten en West Maas en Waal bij het gemeentehuis afgehaald worden. De exacte afhaalpunten worden binnenkort bekendgemaakt. De composteerbare zakken met gft kunnen inwoners opslaan in hun gft-container.

Geen extra service dus geld terug  
Samen met de gemeenten hebben we alles geprobeerd om de extra inzamelronde van gft te kunnen uitvoeren, maar helaas is dat niet gelukt. De wekelijkse inzameling in de zomermaanden is geen onderdeel van het basispakket. De gemeenten West Betuwe en West Maas en Waal nemen deze wekelijkse inzameling in de zomermaanden als extra dienst af bij Avri. Huishoudens in deze gemeenten hebben bij de afvalstoffenheffing 2022 een bedrag bovenop het basistarief betaald voor deze dienst. In de afvalstoffenheffing van 2023 wordt de bijdrage voor deze extra dienst met €5,00 goedgemaakt.  

Tips om overlast te voorkomen  
Met grote(re) hoeveelheden groen- of snoeiafval kunnen inwoners, net als anders, ook gratis terecht op de Avri-milieustraten. Inwoners van West Maas en Waal kunnen ook iedere zaterdag terecht op de mini-milieustraat in Beneden-Leeuwen. Voor locaties en openingstijden kunt u kijken op deze pagina.

Hebt u in de zomer last van stank of maden in de gft-container? Klik hier voor tips om overlast bij warm weer te voorkomen. 

Extra gft-container
Hebt u veel gft in en rondom huis? Het is mogelijk om een extra groene container aan te vragen. 
 

Deel deze pagina opLinkedIn