U bevindt zich op: Home/ Corona

Corona: einde aan aangepaste dienstverlening per 28 februari

Volg deze pagina voor het laatste nieuws over de aanpassingen

23 februari 16:05 uur

Avri haalt het groente-, fruit- en tuinafval (gft) met ingang van maandag 28 februari weer één keer per twee weken, volgens de normale dienstverlening, op. Inwoners van de Avri-gemeenten vinden de ophaaldata op de afvalkalender op avri.nl en in de Avri-app.

Avri is opgelucht dat zij de dienstverlening weer kan herstellen en bedankt inwoners voor het begrip dat velen hadden voor de maatregel.

De dienstverlening blijft kwetsbaar en bij nieuwe besmettingen moet Avri mogelijk nieuwe maatregelen nemen met zo weinig mogelijk impact op de inwoners. Avri blijft er alles aan doen om besmettingen te voorkomen en zo de continuïteit in de dienstverlening te garanderen.


15 FEBRUARI 11:15 UUR

Wij krijgen vragen en opmerkingen over het verlengen van de aangepaste inzameling van gft. Inwoners die willen weten of zij geld terug krijgen nu Avri tijdelijk eens in de vier weken gft ophaalt. Een begrijpelijke vraag en het antwoord daarop is helaas: nee, u krijgt geen geld terug.

Door de oplopende besmettingen door covid-19 werden medewerkers ziek of moesten in quarantaine. Door het gebrek aan personeel moesten we er eind november vorig jaar voor kiezen om de milieustraat in Culemborg een paar dagen te sluiten en de groene gft-containers tijdelijk eens per vier weken te legen.  De besmettingen door de omikron-variant en de nog scherpere quarantaineregels zorgden ervoor dat we de gft-maatregel met een maand moeten verlengen tot in ieder geval eind februari.  

De kosten voor Avri door ziekte en uitval van onze medewerkers en inhuur van tijdelijke medewerkers lopen gewoon door. Er blijft dus geen geld ‘over’.

Dit maakt dat u geen geld terugkrijgt. De situatie is uitzonderlijk.
Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat we zo snel mogelijk weer op peil zijn met onze dienstverlening.

Hou onze berichtgeving in de gaten.


27 JANUARI 11:30 UUR

Avri verlengt coronamaatregel gft-inzameling

Avri moest haar dienstverlening eind november aanpassen omdat er veel uitval van personeel was door coronabesmettingen en quarantaines gecombineerd met uitval door reguliere ziekte. In deze situatie is nog geen verandering gekomen. Avri ziet zich hierdoor genoodzaakt om bovenstaande aanpassing in het ophalen van gft-afval met enkele weken en in ieder geval tot eind februari te verlengen.

Sinds eind november haalt Avri het groente-, fruit- en tuinafval (gft) bij inwoners in de Avri-gemeenten één keer per vier weken op. Normaal gesproken is dit één keer per twee weken.

Inwoners vinden steeds de meest actuele informatie op de website en in de Avri-app.

Lees het hele persbericht


26 november 14.30 uur

De milieustraat in Culemborg is vanaf woensdag 1 december weer open. Lees meer.

De gft-container wordt tijdelijk één keer per vier weken geleegd, zowel bij inwoners als bij bedrijven.


26 november 14.30 u

De afvalkalender op de website en in de Avri-app is nu helemaal bijgewerkt en toont de juiste data voor het eens per 4 weken ophalen van gft-afval. De data voor januari komen binnenkort in de app wanneer de nieuwe kalender voor 2022 gepubliceerd wordt.


26 november 10.30 u

Avri moet haar dienstverlening aanpassen door het toenemend aantal besmettingen bij medewerkers en meer gevallen van thuisisolatie.

  • Vanaf maandag 29 november wordt de groene gft-container tijdelijk één keer per vier weken opgehaald, zowel bij inwoners als bij bedrijven.
  • Ook blijft de milieustraat in Culemborg van 27 tot en met 30 november gesloten.

Inwoners vinden steeds de meest actuele informatie op de website en in de Avri-app.

Lees het hele persbericht


 

Deel deze pagina opLinkedIn