Samen werken aan een schoon Rivierenland

Samen werkenaan een schoon rivierenland

Samen werken
wij aan een schoon
Rivierenland in:

Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel.

2010-03-29  Compost gewild, maar volgend jaar wel anders!

Vorige week organiseerde AVRI de jaarlijkse compostactie. Dit jaar konden de inwoners de compost ’s avonds ophalen in plaats van overdag. De verwachting van AVRI was dat er ’s avonds minder overlast van het verkeer zou zijn voor de omliggende bedrijven. Ruim 7000 mensen kwamen de gewilde compost afhalen, in totaal 32.130 zakken.

Overlast voor 24-uurs bedrijven

Door de compost alleen in de avonduren uit te delen was AVRI er van overtuigd een aantal problemen die vorig jaar speelden, te kunnen voorkomen. Zoals de lange wachttijden voor mensen die afval naar de milieustraat kwamen brengen, de veiligheid op de milieustraten zelf en de verstopping van de toegangswegen voor de omliggende bedrijven. Op de eerste twee punten had de avonduitgifte een positief effect. De 24-uurs bedrijven ondervonden echter wel hinder van de files die ’s avonds ontstonden op de toegangswegen naar de milieustraat. De lange wachttijden, met als gevolg hoog brandstofgebruik zijn voor AVRI nog twee argumenten om de compostactie in de toekomst anders te organiseren.

Mening inwoners compostactie

AVRI is benieuwd naar de mening van de Rivierenlanders over de compostactie. In een poll op de website kan men zijn mening kwijt: Moet AVRI volgend jaar weer een compostactie organiseren?

Naar boven Pagina printen Home